• OZNAM - Prerušenie prevádzky MŠ

        • Milí rodičia, oznamujeme vám, že vzhľadom na vysokú chorobnosť detí BUDE PRERUŠENÁ prevádzka MŠ v dňoch 9.12.2022 - 13.12.2022 vrátane ( t.j. tri vyučovacie dni). A to so súhlasom zriaďovateľa školy a na základe usmernenia  RUVZ. Rodičia predškolákov za tieto dni deti neospravedlňujú. Ďakujeme za pochopenie!

        • OZNAM - Vianočné prázdniny

        • Oznamujeme rodičom, že vzhľadom na nízky počet prihlásených detí (2 deti) na vianočné   prázdniny, prevádzka MŠ počas týchto dní t.j. od 23.12.2022 do 07.01.2023 (spolu 9 pracovných dní) BUDE  PRERUŠENÁ  so súhlasom zriaďovateľa MŠ. Riadna prevádzka MŠ sa obnoví  po prázdninách  od 09.01.2023, t.j. v pondelok. Ďakujeme za pochopenie!

        • OZNAM- Čaro adventu (akcie do konca decembra 2022)

        • Milí rodičia, oznamujeme vám, že v tomto čarovnom adventom čase nás čaká ešte nasledovné:


          - V utorok 6.12. nás navštívi Mikuláš, dobré deti obdaruje darčekom, my mu zasa zaspievame, spoločne sa potešíme,( v dopoludňajších hodinách, len deti bez rodičov).


          - 8.12. nás čaká predstavenie p. Repkovej s názvom Čarovačky-povedačky-vinšovačky (Ľudové zvyky od Lucie do Vianoc), v dopoludňajších hodinách- len deti.


          - 9.12. nahrávame vianočné predstavenie na video s p. P. Lukačovičom ( v dopoludňajších hodinách-len deti). Prosíme preto všetkých rodičov, aby svoje deti v tento deň obliekli do biela(biele tričko/pulóvrik, pančušky, šaty, sukne, blúzky, legíny, nohavice), ak je to možné. Všetci sa totiž zmeníme na anjelikov. Toto video bude do Vianoc k dispozícií k videniu, o jeho dostupnosti vás aktuálne budeme informovať.


          - 10.12. o 15,00 h. na nás čaká na námestí Mikuláš a vianočná tržnica. Všetci ste srdečne vítaní, deti z veľkých sa predstavia programom s piesňami. Deti teplo oblečte, pretože na svoje vystúpenie budú čakať do 15,30h.


          - V týždni od 12.12.-16.12. budeme s deťmi veľkých tried koledovať s prianím krásnych sviatkov počas dopoludňajších vychádzok po dedine.

          Navštívime: OU, ZŠ, miestne obchody, PD, Poštu, Zubnú ambulaciu a iné.
          Všetky výdavky na akcie (darčeky, občerstvenie, materiály a vstupné na vystúpenie) bude hradené z príspevku RZ, ďakujeme!


          Prajeme vám príjemné prežitie Adventu!

        • Jesenné prázdniny

        • Oznamujeme rodičom, že vzhľadom na nízky počet prihlásených detí (8 deti) na jesenné  prázdniny, prevádzka MŠ počas týchto dní t.j. od 28.10.2022 do 31.10.2022 (spolu 2 pracovné dni) BUDE  PRERUŠENÁ so súhlasom zriaďovateľa MŠ. Riadna prevádzka MŠ sa obnoví  po prázdninách  od 02.11.2022, t.j. v stredu. Ďakujeme za pochopenie!

        • Výmena kníh v knižnici Piešťany

        • Oznamujeme rodičom detí  veľkých tried, že je možnosť vypožičiavania detských kníh v Mestskej knižnici Piešťany. Podmienkou je, aby rodičia vypísali dieťaťu prihlášku, ktorá je pri vchode MŠ k dispozícií. Vypíšte a odovzdajte  ich MŠ najneskôr do 26.9.2022. Členské sa neplatí, prihláška platí  jeden rok. Raz za mesiac, po tom, ako sa s deťmi veľkých tried zúčastníme podujatia v PN v knižnici, každý mesiac prídu do MŠ jej zamestnanci deťom zapožičať a vymeniť vždy jednu knihu. Je možné, že si budete knihy s deťmi požičiavať aj  priamo v knižnici na preukaz. Mimo toho nám prídu z knižnice urobiť pre deti aj sprievodné workshopy na nejaké  prezentované knihy.

           

          Tešíme sa na spoluprácu!

        • OZNAM- z uznesenia  I. stretnutia RZ (6.9.2022)

        •  

          -zaplatiť príspevok 40 € RZ na rodinu na celý šk.rok do konca sep.2022, na triede učiteľke

          -platiť školné do 10. v mesiaci na daný mesiac, a to 15€/na dieťa - nepredškoláka

          -plniť si povinnosti vyplývajúce zo Školského poriadku, pri vchode MŠ a na webstránke

          - riadiť sa dokumentom ministerstva školstva: „Zelená otvoreným školám“, na webstránke

          -hlásiť zmenu údajov dieťaťa a rodiča ako: tel. číslo, bydlisko atď.

          -riadiť sa organizačnými pokynmi vedúcej školskej jedálne, platiť stravné (viď: na zápisnom lístku)

          -prať uteráčiky (raz za týždeň-vždy rodič iného dieťaťa - všetkým deťom triedy) a posteľné prádlo (len svojho dieťaťa)

          -sledovať oznamy na tabuľke Oznamov v MŠ a na stránke MŠ:mschtelnica.edupage.org (kde budú uverejnené aktuálne oznamy, tlačivá, fotografie a iné...)

          - akcie MŠ, na westránke

          - Školský vzdelávací program: „Uč sa, hýb sa, objavuj!“, na webstránke

           

          - zvolení zástupcovia rodičov na  RZ za jednotlivé triedy na šk.rok 2022/23:

          Malá trieda: p.Gacková Patrícia

          Stredná trieda: p.Ferančíková Petra

          I.Veľká trieda: p. Sojáková Monika

          II.Veľká trieda: p. Selnekovičová Soňa

          Člen v Rade školy za MŠ: p. Sojáková Monika

           

          Kontakty: email: zsmschtelnicaep@gmail.com, tel.č. MŠ: 033 77941 43, 0901 702 305 a  prostredníctvom EDUPAGE.

           

           

           

        • Spúšťanie Edupage

        • Milí rodičia, MŠ spúšťa  systém EDUPAGE od 5.9.2022, tak ako min.šk.rok. Rodičia, ktorých deti MŠ  navštevovali, prístupové heslo majú, rodičom novoprijatých detí prídu heslá na ich emailovú adresu. Toto heslo si treba čo najskôr aktivovať!

          Prihlásiť sa tak ním môžete buď na našej webovej stránke: mschtrelnica.edupage.org  alebo prostredníctvom aplikácie, ktorú je potrebné si nainštalovať do mobilu. Túto možnosť odporúčame, pretože Vám upozornenia prichádzajú ihneď. ( Poznámka: kto sa nedokáže prihlásiť na Edupage, či nemá heslo, treba to oznámiť v MŠ alebo priamo na tel.č.: 0901 702 305)

           

          Prostredníctvom EDUPAGE  je možné odoslať, realizovať:

          1.vyhlásenie o bezpríznakovosti,*

          2. komunikovanie s triednymi učiteľmi,

          4. prijímanie  domácich zadaní pre predškolákov/ostatné deti,

          5.dištančné vyučovanie predškolákov,

          6. prijímanie upozornení na našej webstránke.

           

          *ak rodič/ZZ dieťaťa nemá možnosť, alebo nebude  posielať Vyhlásenie o bezpríznakovosti (toto tlačivo je potrebné vypísať vždy pri neprítomnosti dieťaťa 5 a viac dní – víkendy a sviatky sa nepočítajú) prostredníctvom Edupage, môže toto tlačivo priniesť vypísané, či vypísať priamo v MŠ.

           

          Poznámka: Ospravedlnenie detí - predškolákov naďalej ponechávame na vyplnení a odovzdaní tlačiva :Ospravedlnenie neprítomnosti dieťaťa (tlačivo pod textom). Upozorňujeme, že ak je dieťa choré, chýba viac ako 7 dní, musí zákonný zástupca predškoláka predložiť ospravedlnenie od lekára taktiež listinnou formou.

           

          Ďakujeme za pochopenie, tešíme sa na spoluprácu!

        • Začiatok školského roka 2022/2023

        • Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou, Nám.1.mája 3,Chtelnica oznamuje rodičom, že začiatok školského vyučovania 2022/2023 je 05.09.2022 v riadnej celodennej prevádzke, a to od 06.15 hod.-16.15 hod. Zároveň pozýva rodičov na rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční dňa 06.09.2022 so začiatkom o 16.00 hod. v   budove MŠ Chtelnica. Na RZ sa dozviete všetky dôležité informácie k plateniu poplatkov, stravy, prevádzky MŠ a iné. Pripomíname rodičom predškolákov, že od  šk.r. 2021/2022 je dochádzka do MŠ povinná a musia dochádzku dodržiavať tak, ako žiaci v ZŠ. To znamená, že dieťa dochádza do MŠ pravidelne, v prípade, že dieťa nepríde do MŠ, je povinný zákonný zástupca predložiť písomné ospravedlnenie dieťaťa a dôvod neprítomnosti. Žiadame Vás, aby ste sledovali dôsledne oznamy pre rodičov webovej stránke na stránke materskej školy, na nástenke v MŠ, a v prípade nejasností sa informovali priamo na triede u svojej p.učiteľky. Žiadame rodičov, ktorých deti nenastúpia od 5.9.2022 do MŠ z rôznych dôvodov, aby túto skutočnosť telefonicky oznámili v zástupkyni MŠ do 31.8.2022 na tel.čísle :0901 702 305.

          Čo potrebuje dieťa pri nástupe do MŠ

          ·  prezúvky /nie šlapky!!!/

          ·  náhradné oblečenie do skrinky (najmenšie deti aj viac kusov)

          ·  pyžamo

          .  hrebeň

          Všetko podpísané!!!


          Aké tlačivá má rodič vyplniť:

          1.

          Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti (všetky deti)

          (Rodič predkladá pri nástupe do MŠ a po každom prerušení dochádzky dieťaťa do MŠ v trvaní 5 a viac pracovných dní – víkendy a sviatky sa nepočítajú.)-

          na stránke,  aj v MŠ

          2.

          Písomné vyhlásenie o bezinfekčnosti (všetky deti)

          (len 1x, na zač.šk.roka)

          na stránke, aj v MŠ


          3.

          Dotazníky pre rodičov (nové deti)

          (len 1x, na zač.šk.roka)

          v skrinke dieťaťa

          4.

          Plnomocenstvo – všetky deti(len 1x, na začiatku šk.roka)-

          na stránke MŠ, aj v MŠ

          5.

          Súhlas so spracovaním osobných údajov – nové deti

          (len 1x, na začiatku šk.roka)-

          v skrinke dieťaťa

          6.

          Univerzálny informovaný súhlas –všetky deti

          (len 1x na zač.šk.roka)

          v skrinke dieťaťa

          7.

          Zápisný lístok na stravu-všetky deti

          len 1x na zač.šk.roka)

          na stránke MŠ, aj v MŠ



          Tlačivá označené – v skrinke dieťaťa nájdete v skrinke svojho dieťaťa pri nástupe do MŠ, tie treba vyplniť a priniesť do 6.9.2022 . Ostatné tlačivá ako :  Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti,  Písomné vyhlásenie o bezinfekčnosti a Plnomocenstvo treba priniesť hneď s nástupom dieťaťa do MŠ 5.9.2022, tieto sú pod oznamom. Ak ich nemôžete vytlačiť, sú k dispozícií aj pri vstupe do MŠ dňa 5.9.2022, treba ich vypísať ešte pri príchode dieťaťa do triedy. Tieto tlačivá  pri nástupe 5.9.2022  neposielajte cez Edupage. Dáme oznam, kedy sa Edupage spustí. Ďakujeme za pochopenie.

          Pod textom sa nachádza aj tlačivo Ospravedlnenie neprítomnosti dieťaťa, ktoré treba vypísať pri neprítomnosti dieťaťa predškoláka už v trvaní jedeň deň. Ďalej dokument Zelená otvoreným školám, vydané MŠ SR. Na stránke MŠ v sekcii O škôlke-tlačivá, všetky aktuálne tlačivá  sú.

          Žiadame rodičov, aby dôsledne čítali všetky oznamy na stránke a na dverách či nástenke MŠ a riadili sa nimi, ďakujeme!

          vyhlasenie_o_bezpriznakovosti(2).pdf

          vyhlasenie_o_bezinfekcnosti(2).docx

          Zelena_otvorenym_skolam(1).pdf

          Plnomocenstvo(2).docx

          ospravedlnenie_nepritomnostIi_predskolaka(2).docx

          ZaPISNY_LISTOK_ms_2022(1).docx​​​​​​​


        • Preberanie rozhodnutí

        • Oznamujeme rodičom, ktorí boli na zápise v máji 2022, že pre Rozhodnutia o prijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie na šk.rok 2022/2023 si môžete prísť dňa 21.6. 2022 t. j. v utorok v čase od 10,00h.-16,00hod. do budovy MŠ Chtelnica.

        • Milé mamičky,

        • k Vášmu sviatku - Deň matiek Vám dodatočne želáme veľa zdravia, lásky a spokojnosti!

          Vaše detičky si pre Vás pripravili krásny program:

        • OZNAM - POZOR nové usmernenie k bezpečnému prostrediu v školách.

        • Touto cestou vám dávame do pozornosti nové usmernenie  z ministerstva (pod textom). Prosíme, aby ste si ho pozorne prečítali a dodržiavali jeho obsah. Pod textom je aj nové tlačivo Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti. Zároveň vás žiadame, aby ste nosili do MŠ tlačivá ako Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti a Ospravedlnenie neprítomnosti dieťaťa/ predškoláka  tak ako je uvedené v usmernení a  bez zbytočného vyzvania MŠ.  Po absencii dieťaťa (predškoláka) viac ako 7 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia, priniesli  aj Potvrdenie od lekára.Ďakujeme za pochopenie!

          Pisomne_vyhlasenie__4.5.2022(1).docx

          usmernenie_k_bezpecnosti_na_skolach__4.5.pdf

        • Povinné predprimárne vzdelávanie dieťaťa, ktoré nedovŕši päť rokov veku

        • Ak rodič požiada, aby bolo na povinné predprimárne vzdelávanie v materskej škole prijaté dieťa, ktoré nedovŕšilo piaty rok veku do 31. augusta 2022, je povinný k žiadosti predložiť súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast. O to, aby bolo na povinné predprimárne vzdelávanie v materskej škole prijaté dieťa, ktoré nedovŕšilo piaty rok veku do 31. augusta 2022 je rodič povinný požiadať najneskôr 31. augusta 2022.

           

          Dôležité

          Ak zákonný zástupca dieťaťa, ktoré do 31. augusta 2023 nedovŕši šesť rokov veku, uvažuje o tom, že požiada základnú školu o to, aby bolo jeho dieťa od školského roku 2023/2024 výnimočne prijaté na plnenie povinnej školskej dochádzky, je potrebné, aby riaditeľa materskej školy, v ktorej je dané dieťa prijaté alebo do ktorej o prijatie zákonní zástupcovia žiadajú, požiadal o prijatie dieťaťa na povinné predprimárne vzdelávanie pred dovŕšením piateho roku veku, a je povinný k žiadosti predložiť:

          - súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia poradenstva a prevencie a

          - súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

        • Prevádzka počas letných prázdnin

        • Oznamujeme rodičom, že prevádzka MŠ, vzhľadom na dostatočný počet prihlásených detí,  počas letných prázdnin v čase od 1.7.-15.7.2022 t.j. 10 pracovných dní BUDE.