• OZNAMY PRE STRAVNÍKOV materskej školy v Chtelnici pre školský rok 2023/24

        • OZNAMY PRE STRAVNÍKOV materskej školy v Chtelnici

          pre školský rok 2023/24

           

           Cenník a úhrada stravného:  celodenná strava                          2,10 €

                                                               poldenná strava                            1,70 €

                                                               celodenná strava s dotáciou       0,70 €

                                                               poldenná strava s dotáciou         0,30 €

          Štátna dotácia na obedy v Materskej škole je 1,40 €  na deň. Nárok  na ňu majú deti predškolského veku a deti z rodín, ktoré sú v hmotnej núdzi.

          V zmysle všeobecne záväzného nariadenia obce Chtelnica, zákonný zástupca dieťaťa prispieva na úhradu režijných nákladov v školskej jedálne sumou 5 €  na dieťa mesačne .Táto suma bude pripočítaná k sume za stravné . Oznámenie o výške tejto sumy vám príde elektronickou poštou na adresu vami uvedenej  v zápisnom lístku stravníka, úhrada musí prebehnúť do 15 dňa v mesiaci.

          Odhlásiť, alebo prihlásiť     dieťa z obeda sa dá osobne zápisom do  zošita, ktorý je na chodbe materskej školy, alebo telefonicky na čísle  0337794143    do 7,00 hodiny

          Včas neodhlásený obed si môžete prísť prevziať do 12,00 hodiny a sami si ho preložíte z taniera do vlastných nádob. Z hygienických predpisov nie je možné manipulovať s vašimi nádobami.

          Ak sa dieťa so štátnou dotáciou nezúčastní  výchovno  – vyučovacieho procesu v materskej škole a nie je riadne odhlásené zo stravy, musí rodič náklady uhradiť v plnej výške.

           

           

           

        • OZNAM - Pozvánka na I. zasadnutie RZ

        • Pozývame všetkých  rodičov na rodičovské stretnutie, ktoré sa uskutoční dňa 05.09.2023 t. j v utorok so začiatkom o 16.00 hod. v   budove MŠ Chtelnica. Účastný bude aj p.riaditeľ. Na RZ sa dozviete všetky dôležité informácie k plateniu poplatkov, o prevádzke a organizácií MŠ a iné. Vaša účasť je potrebná. Ďakujeme za porozumenie a spoluprácu!

        • OZNAM- Začiatok školského roka 2023/2024

        • Oznamuje rodičom, že začiatok školského roka  2023/2024 je 04.09.2023 ( t.j. v pondelok) v riadnej celodennej prevádzke, a to od 06.15 hod.-16.15 hod.

           

          Čo potrebuje dieťa pri nástupe do MŠ

          ·  prezúvky (nie šlapky!!!)

          ·  náhradné oblečenie do skrinky (najmenšie deti aj viac kusov)

          ·  pyžamo

          .  hrebeň

          Všetko podpísané!!!

           

          Žiadame Vás, milí rodičia,  aby ste sledovali dôsledne oznamy na našej webovej stránke, na nástenke v MŠ, a v prípade nejasností sa informovali priamo na triede u svojej p.učiteľky. Zároveň  žiadame rodičov, ktorých deti nenastúpia od 4.9.2023 do MŠ z rôznych dôvodov, aby túto skutočnosť telefonicky oznámili  zástupkyni MŠ do 31.8.2023 na tel.čísle :0901 702 305.

          Ďalšie oznamy, tlačivá potrebné k začiatku šk. roka  a aktuálne pokyny uverejníme 1.9.2023. Ďakujeme za pochopenie a tešíme sa na spoluprácu s Vami.

        • OZNAM- prerušenie prevádzky MŠ počas letných prázdnin

        • Oznamujeme rodičom, že od 17.7.2023- 31.8.2023 bude prerušená prevádzka MŠ. Nový šk.rok 2023/2024 zahájime v pondelok 4.9.2023. Pokyny k začiatku šk. roka  zverejníme  na konci prázdnin na našej stránke a vyhlásením do miestneho rozhlasu.

          Prajeme vám príjemné prežitie letných prázdnin, plných oddychu, radosti a krásnych zážitkov.

        • OZNAM- preberanie rozhodnutí

        • Milí rodičia, riaditeľ školy vydal rozhodnutia o prijatí/resp. neprijatí dieťaťa do MŠ. Pre rozhodnutia si môžete prísť dňa 13.6.2023 t.j. v utorok v čase od 10,30 h - 14,00h.

          Pre rozhodnutia si môžu prísť do MŠ:

          1. obaja rodičia, kedy ich naraz podpíšete a jeden necháte priamo v MŠ,

          2. jeden z rodičov, ktorý ich zoberie domov a jeden originál rozhodnutia podpísaný oboma rodičmi prinesie obratom späť do MŠ.

          V prípade otázok volajte na tel.: 0901 702 305

        • Zmena miesta a organizácie Dňa matiek

        • Milí rodičia, vzhľadom na počasie, meníme miesto konania oslavy Dňa matiek. Dátum 17.5.2023, t.j. streda zostáva, ale miesto konania bude JEDÁLEŇ v ZŠ Chtelnica, so začiatkom o 16,00h.Vzhľadom k tejto zmene vás žiadame, aby ste si v daný deň  svoje deti z  MŠ prebrali už do 15,10h. A spolu s deťmi  prišli priamo do jedálne základnej školy(vstup bude cez hlavný vchod)v čase  od 15,45- do 15,55h. Deti treba primerane obliecť,  ako sme vás už informovali (biele tričko, košeľa, sukňa, tmavé nohavice, prípadne klobúk ,čelenka). Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu!

        • Letná prevádzka

        • Oznamujeme rodičom detí, že vzhľadom na dostatočný počet prihlásených detí, prevádzka MŠ počas letných prázdnin , t.j. 3.7.-14.7.2023 (spolu 9 pracovných dní) BUDE,  a to so súhlasom zriaďovateľa školy. Prevádzka bude, vzhľadom na počet detí,  obmedzená na dve triedy.  Alikvotnú časť  príspevku (11,50 €) na dané  dni rodičia zaplatia na konci júna. Ďakujeme za pochopenie.

        • Zápis detí do materskej školy na školský rok 2023/2024

        •  

          Obec Chtelnica ako zriaďovateľ ZŠ s MŠ, Nám. 1. mája3, Chtelnica  oznamuje, že Zápis detí    na predprimárne vzdelávanie do Materskej školy  na šk. r. 2023/2024 bude

           

          v termíne 3. a 4.mája 2023 v čase od 13,00 hod. – do 16,00 hod. v Materskej škole Chtelnica

          Riaditeľ ZŠ s MŠ Nám.1.mája 3, Chtelnica pri prijímaní detí do MŠ bude postupovať podľa § 59 a 59a školského zákona

          Na predprimárne vzdelávanie sa prednostne prijímajú:

          • deti pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné podľa miesta trvalého bydliska, a ktoré dosiahlo päť rokov veku do 31.augusta 2023.
          • Na predprimárne vzdelávanie sa prijímajú deti od troch rokov veku.
          • Výnimočne možno prijať dieťa od dovŕšenia dvoch rokov veku, ak sú vytvorené vhodné materiálne, personálne a iné potrebné podmienky - vrátane kapacitných možností školy.  Dieťa má byť odplienkované  a  so základnými návykmi sebaobslužných činností (obliekanie, vyzliekanie, použitie WC, pitie z pohára, jedenie s lyžicou.)
          • Do materskej školy možno prijať aj dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, avšak k  žiadosti sa prikladá aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a odporučenie  a potvrdenie všeobecného lekára pre deti a dorast. Riaditeľ pred prijatím dieťaťa so ŠVVP zváži, či má vytvorené vhodné podmienky a či bude schopný tieto podmienky,  v spolupráci so zriaďovateľom, vytvoriť.

           

          Na zápis je potrebné predložiť:

          • Kompletne vyplnenú a podpísanú "Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie" – podpísanú oboma zákonnými zástupcami dieťaťa, spolu s potvrdením o zdravotnej spôsobilosti od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorá obsahuje aj údaj o povinnom očkovaní dieťaťa. (žiadosť nájdete na stránke MŠ: mschtelnica.edupage.org, v sekcii : Zápis do MŠ) alebo tu: ziadost_o_prijatie_do_MS(2).docx 
          • Rodný list dieťaťa  (k nahliadnutiu)
          • Občiansky preukaz rodiča/ZZ dieťaťa, ktorý  predkladá žiadosť ( k nahliadnutiu)

            

          V prípade zvýšeného záujmu zákonných zástupcov o prijatie detí do materskej školy, riaditeľ školy pri prijímaní uprednostní:

           

          • deti, ktoré pokračujú v plnení povinného predprimárneho vzdelávania,
          • deti, ktoré nedovŕšia do 31.8.2023 vek 5 rokov a zákonný zástupca bude žiadať v školskom roku 2023/2024 o predčasné zaškolenie, pričom predloží so žiadosťou aj písomný súhlas príslušného zariadenia poradenstva a prevencie a dieťa má trvalý pobyt v obci Chtelnica
          • deti z obce Chtelnica s trvalým pobytom v obci Chtelnica,
          • ostatné deti, v závislosti od voľnej kapacity a  podľa veku.

          Tlačivá potrebné k zápisu,ak na žiadosti chýba jeden z podpisov zákonných zástupcov:

          Pisomne_vyhlasenie_k_dorucovaniu_pisomnosti_(1).docx

          Cestne_vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_(2).docx

           

        • Darovanie 2% z dane

        •  Vážení rodičia a priatelia školy,

          pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces a prostredie v materskej škole darovaním 2% (3%) z dane!

          Ako postupovať:

          Podávate si daňové priznanie sami?

          Sídlo – obec, PSČ, ulica, číslo: Námestie 1. mája 3, 92205 Chtelnica

          Právna forma: združenie

          Identifikačné číslo (IČO/SID):42290457

          •        Do 15.2.2023 požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov  na daň. Požiadajte zamestnávateľa, aby Vám vystavil Potvrdenie o zaplatení dane    
            • Z tohto Potvrdenia si viete zistiť dátum zaplatenia dane a vypočítať 2% z Vašej zaplatenej dane - to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať. Táto suma však musí byť minimálne 3 €.
            • Stiahnite si a vyplňte Vyhlásenie o poukázaní 2% z dane (k stiahnutiu tu: 2__za_2022.pdf),v ktorom sú už vyplnené údaje o prijímateľovi.
            • Obe tieto tlačivá (Vyhlásenie spolu s Potvrdením), doručte do 30. apríla 2023 na daňový úrad podľa Vášho bydliska, alebo v dostatočnom predstihu ho môžete priniesť do MŠ, odkiaľ sa hromadne zašlú na daňový úrad.
            • Riadne vyplňte daňové priznanie.
            • Vypočítajte si Vaše 2% z dane z príjmov fyzickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať, minimálne však 3 Eura.
            • V daňovom priznaní pre fyzické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 2% z dane v prospech 1 prijímateľa (typ A VIII. Oddiel priznania, typ B XII. Oddiel priznania). Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť:
            • Obchodné meno alebo názov: Rodičovské združenie pri Základnej škole v Chtelnici
            • Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania (zvyčajne do 31.3.2023) na daňový úrad podľa Vášho bydliska, prípadne prineste priamo do MŠ (zozbierané sa pošlú hromadne)
          • Ak ho doručíte priamo na daňový úrad, dajte nám to vedieť, aby sme si vedeli vytriediť príspevky pre MŠ a zvlášť pre ZŠ.

          Vopred ďakujeme!

           

        • Prerušenie prevádzky MŠ cez veľkonočné prázdniny

        • Oznamujeme rodičom, že pre nedostatočný počet prihlásených detí na veľkonočné prázdniny v dňoch 6.4.-11.4.2023 (t.j. dva pracovné dni) bude prevádzka materskej školy prerušená  so súhlasom zriaďovateľa MŠ. Riadna prevádzka MŠ sa obnoví po prázdninách  od 12.04.2023, t.j. v stredu.

          Ďakujeme za pochopenie!

        • Dotácie na stravu predškolákov

        • Oznamujeme rodičom predškolákov, že od 1.mája 2023 majú nárok poberať štátnu dotáciu na stravu v sume 1,40€ na deň a to nezávisle od uplatnenia resp. neuplatňovania daňového bonusu. Žiadame rodičov detí predškolákov, aby  obratom odovzdali vyplnené žiadosti o dotáciu na stravu v MŠ Chtelnica. Tieto žiadosti vám budú odovzdané osobne pri vstupe do MŠ. Podmienkou nároku na dotáciu je pobyt dieťaťa v MŠ. V prípade, že dieťa nie je prítomné v MŠ  a nie je odhlásené zo stravy, rodič nemá nárok na štátnu dotáciu, poplatok za stravu hradí sám.

          Rozpis dennej platby za stravu pre dieťa predškoláka bude: Desiata: 0,50 €, OBED: 1,20€, OLOVRANT: 0,40€=2,10€- 1,40€=0,70€ na deň +5€ réžia na mesiac.

        • Zápis detí do materskej školy na školský rok 2023/2024

        • Zápis detí do materskej školy na školský rok 2023/2024


          Obec Chtelnica ako zriaďovateľ ZŠ s MŠ, Nám. 1. mája 3, Chtelnica  oznamuje, že Zápis detí na predprimárne vzdelávanie do Materskej školy  na šk. r. 2023/2024 bude

          v termíne 3. a 4.mája 2023

           v čase od 13,00 hod. – do 16,00 hod. v budove MŠ

           

          Riaditeľ ZŠ s MŠ Nám.1.mája 3, Chtelnica pri prijímaní detí do MŠ bude postupovať podľa § 59 a 59a školského zákona

          Termín podávania žiadostí:    3.5.2023    v čase  od 13.00 h do 16.00 h 

                                                         4.5.2023   v čase  od 13.00 h do 16.00 h

          Miesto konania zápisu:  Materská škola Chtelnica

          • Na predprimárne vzdelávanie sa prednostne prijímajú deti, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné podľa miesta trvalého bydliska, a ktoré dosiahlo päť rokov veku do 31.augusta 2023.
          • Na predprimárne vzdelávanie sa prijímajú deti od troch rokov veku.
          • Výnimočne možno prijať dieťa od dovŕšenia dvoch rokov veku, ak sú vytvorené vhodné materiálne, personálne a iné potrebné podmienky - vrátane kapacitných možností školy. Dieťa mladšie ako dva roky do materskej školy nemožno prijať ani na adaptačný pobyt alebo diagnostický pobyt.
          • Do materskej školy sa prijímajú deti na predprimárne vzdelávanie aj v priebehu školského roka, v prípade voľnej kapacity po zápise.
          • Do materskej školy možno prijať aj dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, avšak k  žiadosti sa prikladá aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a odporučenie  a potvrdenie všeobecného lekára pre deti a dorast. Riaditeľ pred prijatím dieťaťa so ŠVVP zváži, či má vytvorené vhodné podmienky a či bude schopný tieto podmienky,  v spolupráci so zriaďovateľom, vytvoriť.
          • Na zápis je potrebné predložiť kompletne vyplnenú a podpísanú "Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie" – podpísanú oboma zákonnými zástupcami dieťaťa, spolu s potvrdením o zdravotnej spôsobilosti od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorá obsahuje aj údaj o povinnom očkovaní dieťaťa. (žiadosť nájdete na stránke MŠ: mschtelnica.edupage.org, v sekcii O školke - Tlačivá) alebo tu: ziadost_o_prijatie_do_MS(1)_(28).docx​​​​​​​
          • Bližšie informácie, podmienky prijímania  budú včas zverejnené na stránke školy,  na stránke obce a v obecnom rozhlase.




        • Zápis detí do 1. ročníka základnej školy na šk. r. 2023/24

        • Zápis detí do 1. ročníka ZŠ sa uskutoční v dňoch 3. a 4. apríla 2023 v čase od 14:00 hod. do 17:00 hod. v budove základnej školy.

          Na zápis treba prísť s dieťaťom a priniesť treba:

          -rodný list dieťaťa (iba k nahliadnutiu- netreba kópiu tlačiť)

          -vytlačenú a obidvomi rodičmi podpísanú prihlášku,  vyplníte ju na webovej stránke školy-     www.zschtelnica.edupage.skv hornom menu- "VIAC" -"elektronická prihláška",  vytlačíte a podpíšete. Žiadosť je potrebné mať podpísanú oboma zákonnými zástupcami, aj keď nežijú v spoločnej domácnosti kvôli zákonnosti správneho konania, treba uviesť aj  trvalé bydlisko oboch rodičov.

          -v prípade, že zvažujete odklad povinnej šk. dochádzky, treba sa (najlepšie už pred zápisom) objednať do CPP v Piešťanoch (t.č. 033 77 43423) alebo ŠPP vo Vrbovom (t.č. 033 77 92324).

          - ak malo dieťa v minulom šk. roku odloženú školskú dochádzku, je vhodné tiež absolvovať vyšetrenie v poradni, kde mu potvrdia školskú  zrelosť (môžete absolvovať ešte pred zápisom)

          - v prípade, ak vyznačíte záujem o ŠKD, treba vyplniť a priniesť aj priložený Zapisny_listok_do_SKD(1).docx (ušetríte čas na zápise).

          Pri zápise je možnosť objednať šk. potreby pre budúceho prváka (písanky, ceruzky, potreby na výtv. výchovu, prvú knihu...)

          Zapísať treba všetky deti, ktoré sú narodené s dátumom od 1. septembra 2016 do 31. augusta 2017,

          aj deti, ktoré mali v minulom školskom roku odloženú povinnú školskú dochádzku.

        • Školská zrelosť

        • Milí rodičia predškolákov, dávame vám do pozornosti nasledovné oznamy týkajúce sa školskej zrelosti:

          • Naši predškoláci, na základe vašich informovaných súhlasov, budú dňa 9.3.2023 v doobedňajších hodinách v MŠ vyšetrení na školskú zrelosť špeciálnymi pedagogičkami z Centra poradenstva a prevencie E.F. Sherera, Piešťany
          • Na našej webovej stránke v sekcii Knižnica sa nachádza časť: Pre predškolákov, kde nájdete články a hry, v časti Článok je taktiež venovaný tejto téme text: Čo by mal vedieť budúci prvák a v časti Videá nájdete k danej téme video Školská zrelosť
          • Dňa 7.3.2023 v čase od 15.45 h. privítame v jedálni MŠ pani riaditeľku/ špec. pedagogičku Centra poradenstva a prevencie z Piešťan Mgr. Dankovú Patríciu. Poskytne, prostredníctvom  odbornej  prednášky, rady pre rodičov predškolákov a nielen pre tých. Budú sa týkať školskej zrelosti, námetov na hry a cvičenia, problémov a prejavov nezrelosti. Všetci ste srdečne vítaní.
          • 3 a 4.apríla 2023 bude v ZŠ Chtelnica zápis budúcich prváčikov do I.roč. na budúci šk.rok.(o všetkých podrobnostiach týkajúcich sa zápisu vás včas budeme informovať)na našej webovej stránke aj na stránke ZŠ a oznamoch.
          • V marci chystáme, v spolupráci so ZŠ, exkurziu detí veľkých tried do I.roč. v ZŠ, aby sa deti oboznámili s prostredím školy, školským režimom a vyučovaním.
          • Na triede  pani učiteľky sú k dispozícií, môžete sa s nimi o vašich deťoch poradiť.

           

          Želáme vám a vašim deťom veľa úspechov.