• Otvorenie MŠ od 10.2.2021

        • Oznamujeme, že na základe rozhodnutia zriaďovateľa,

          bude od stredy 10. 2. 2021 otvorená

          materská škola už pre všetky deti MŠ

           

          Podmienkou je negatívny test jedného zákonného zástupcu dieťaťa. Rodičia musia priniesť Čestné vyhlásenie podpísané zákonným zástupcom. (pod textom)

          Svojím podpisom potvrdzujú zákonní zástupcovia správnosť údajov a sú si  vedomí právnych následkov, ak by poskytli nepravdivé údaje.

          Žiadame, aby ZZ detí dodržiavali všetky pravidlá, ktoré majú zabezpečiť zdravie a riadnu prevádzku školy, ktorá  je od 6,15 hod. do 16,15 hod.

           

          Rátame s príchodom  všetkých detí, ktoré rodičia zahlásili na email či telefonicky do soboty 6.2.2021. Ak prihlásené  dieťa do MŠ dňa 10.2.2021 napriek tomu nenastúpi, dajte túto skutočnosť vedieť telefonicky na tel. číslo 0901 702 305 do 20,00 hod. alebo ráno 10.2.2021 do 7,00 hod. na tel. číslo 033 77 941 43.

          Oznam školskej jedálne:

           

          K sume za stravné za mesiac február 2021, je zarátaný poplatok za réžiu 10 € za 5 mesiacov, deti ktoré navštevovali MŠ aj v januári 2021  je to 12 €.

           

          Deti predškolského veku majú zarátaný aj doplatok 0,25 € na deň ,za obdobie do konca školského roka.

          cestne_vyhlasenie.docx

        • Dôležitý OZNAM

        • Milí rodičia, MŠ je zajtra  t. j. 9.2.2021 stále ZATVORENÁ. O jej otvorení, či neotvorení od stredy t. j. 10.2.2021 rozhodne pandemická komisia, ktorá zasadá až zajtra. Je možné, že  MŠ bude otvorená aj pre všetky deti.

          Preto pozorne sledujte oznamy na stránke zajtra popoludní.(9.2.2021)

          Ďakujeme za trpezlivosť a pochopenie!

        • Dôležitá informácia!

        • Na základe zákazu z Úradu verejného zdravotníctva v Trnave oznamujeme, že  materská škola zostáva   Z A T V O R E N Á . 

          Pripájame informáciu:

          "Epidemiologická situácia vo výskyte COVID-19  v okrese Piešťany

          Na základe prijatého COVID automatu a regionálnych indikátorov, podľa ktorých je posudzovaná epidemiologická situácia je okres Piešťany na úrovni stupňa 6 (3. stupeň varovania):

          Regionálne charakteristiky v okrese Piešťany:

          Vážená 14 dňová incidencia: 1403/100 000 obyv. (3. stupeň varovania, hraničné hodnoty  800-1600)

          Počet hospitalizovaných na 100 000 obyv.: 68,5/100 000 obyv. (4. stupeň varovania hraničné hodnoty viac ako 60)

          Trend 7 dňovej incidencie: aktuálna 7 dňová 253/100 000, predchádzajúci týždeň 298/100 000 obyv., pokles index 0,8 

          Zhodnotenie situácia na okresnej úrovni:

          Vzhľadom na 3. stupeň varovania, len mierny pokles 7-dňovej incidencie ako aj dokázanú prítomnosť vysokého percenta britskej mutácie v populácii  otvorenie škôl môže viesť k ďalšiemu zhoršeniu epidemiologickej situácie vo výskyte ochorenia COVID-19 v okrese Piešťany.

           

          Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trnave za súčasnej epidemiologickej situácie kedy je okres Piešťany v 3. stupni varovania (bordová farba) zakazuje od 08.02.2021 otvorenie všetkých predškolských a školských zariadení  na území okresu Piešťany.  Ďalšie otvorenie všetkých predškolských a školských zariadení bude závisieť od vývoja epidemiologickej situácie v okrese Piešťany ako aj regionálnych indikátorov.

          Za rizikové z hľadiska ďalšieho šírenia ochorenia COVID-19 považujeme aj skutočnosť, že okres Piešťany susedí s dvoma okresmi (okres Trnava a Hlohovec), ktoré sú v najvyššom stupni varovania (4. stupeň – čierna fáza)."

           

        • Znovuotvorenie MŠ od 9 .2. 2021

        • Oznamujeme rodičom, že vzhľadom na rozhodnutie vlády SR bude materská škola otvorená od 9.2.2021 (do 8.2.2021 pretrváva zatvorenie MŠ kvôli karanténe) v riadnych prevádzkových hodinách od 6,15 do 16,15 hod. už pre všetky deti.

          Pre orientačný prehľad počtu prítomných detí od 9.2.2021 žiadame rodičov, aby sa vyjadrili prostredníctvom emailu na adresu: zsmschtelnicaep@gmail.com alebo na tel.číslo:0901 702 305, či vaše dieťa do MŠ k tomuto dátumu nastúpi alebo nenastúpi. Vaše stanovisko vyjadrite do 5.2.2021 do 18,00 hod.

          Podmienkou nástupu dieťaťa je pretestovanie PCR testom alebo antigénovým testom jedného zákonného zástupcu dieťaťa, ktorý s ním žije v jednej domácnosti. Test je platný 7 dní, preto je dôležité otestovať sa počas víkendu. V spolupráci s obcou  je  testovanie na našej základnej škole.

          Pod textom sa nachádza Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti, ktoré je potrebné k nástupu dieťaťa priniesť, bude k dispozícii aj na dverách MŠ.

          O ďalších skutočnostiach a podmienkach vás budeme postupne informovať. Preto naďalej sledujte našu stránku.

          Ďakujeme za pochopenie!


          cestne_vyhlasenie_o_bezinfekcnosti.docx


        • Článok a témy na hry

        • Milí rodičia, dávame vám do pozornosti článok k zápisu detí do I.  ročníka ZŠ, námety na hry na účinné rozvíjanie potenciálu dieťaťa predškolského veku. Nie sú však určené len pre predškolákov. Nájdu si v nich hry a PL aj deti mladšie. Budeme ich postupne pridávať, aby ste, milí rodičia, mali možnosť deti rozvíjať, zabaviť, nielen počas zatvorenia škôl a škôlok, ale aj keď dieťa zostáva doma z iných dôvodov a vám nie je ľahostajný rozvoj osobnosti vášho dieťaťa. Sú tu hry, básne, námety na aktivity, PL k rôznym témam a z rôznych kategórií:na rozvoj reči, rozvoj motoriky, rozvoj poznania, pozornosti a zrakového vnímania, rozvoj matematickej gramotnosti a iné.

          Budú vychádzať z vlastných zdrojov, z rôznych odborných publikácií či internetových zdrojov a pod. Nájdete ich v sekcií Knižnica na našej stránke.

          Veríme, že vám prostredníctvom nich poskytneme inšpiratívne postupy pre rozvoj fantázie, kreativity, samostatnosti a individuality vášho dieťaťa.

        • Oznam o prerušení prevádzky MŠ od 1.2.2021

        • Riaditeľ školy so zriaďovateľom školy oznamuje, že z dôvodu výskytu ochorenia covid-19 bude prerušená prevádzka MŠ od 1.2.-8.2.2021 vrátane. O ďalšom postupe vás budeme včas informovať, preto sledujte naďalej oznamy na stránke.

            Ďakujeme za pochopenie!

        • Milí rodičia,

        • vzhľadom na pretrvávajúcu epidemiologickú situáciu, kedy väčšina detí MŠ nenavštevuje, vám prostredníctvom našej stránky prinášame niekoľko námetov na hry, činnosti a PL k aktuálnym  témam v januári, ktoré sú: Ako zimujú, Zimné športy a Živá a neživá príroda. Ak budete mať chuť a čas, aj pri vašich iných povinnostiach, sa s deťmi zahrať a zároveň ich rozvíjať, sú tu pod textom pracovné listy pre mladšie i staršie deti a námety hier, básní a aktivít. Obrázky, ktoré deti doma k daným témam nekreslia, namaľujú  alebo  vytvoria  z rôzneho materiálu, môžu neskôr, pri návrate priniesť do škôlky.Fotky detí, ktoré momentálne  MŠ navštevujú, sú vo fotogalérií.

          Želáme  vám všetkým veľa zdravia, trpezlivosti a skorý návrat do škôl, práce a bežného života.

          Tešíme sa na skoré stretnutie!

          Aktivity na január:

          Hry.docx

          PL__4-5roc.deti__pocitanie.pdf

          PL__mladsie_deti.pdf

          PL__starsie_deti__grafomot.pdf

          PL__starsie_deti__grafomotorika.pdf

          PL__starsie_deti__zvierata_v_zime.pdf

          PL_starsie_deti__pocitanie.pdf

           

          zdroj:NOMILAND, vlastné PL

        • Oznámenie o prerušení prevádzky materskej školy počas vianočných prázdnin

        • Riaditeľ Základnej školy s materskou školou Chtelnica, so súhlasom zriaďovateľa školy oznamuje, že od 21.12. 2020 do 08. 01. 2021 bude prerušená prevádzka materskej školy. Dôvodom prerušenia je nízky záujem rodičov o prevádzku počas obdobia vianočných prázdnin. Nástup po prázdninách je 11.01.2021 (t.j pondelok). Žiadame rodičov, aby sa podľa toho zariadili.

          Zároveň želáme všetkým deťom a ich rodinám pokojné prežitie vianočných sviatkov, veľa zdravia a krásnych chvíľ v atmosfére Vianoc!

        • Oznámenie o prerušení prevádzky materskej školy

        • Riaditeľ Základnej školy s materskou školou Chtelnica týmto oznamuje, že od 23.12. 2020 do 06. 01. 2021 bude  prerušená  prevádzka materskej školy. Dôvodom prerušenia je nízky záujem rodičov o prevádzku počas obdobia vianočných prázdnin.

        • Obnovenie prevádzky MŠ

        • Vážení rodičia!

          Oznamujeme vám, že prevádzka materskej školy sa obnovuje od pondelka 30. 11. 2020 vo všetkých triedach. Prosíme, aby ste priniesli vyplnené tlačivo o bezinfekčnosti. Môžete si ho stiahnuť dole pod textom.

          bezinfekcnost.docx

        • POZOR!!! Oznámenie o prerušení prevádzky v materskej škole

        • Riaditeľ Základnej školy s materskou školou Chtelnica týmto oznamuje, že od 20.11. do 29.11.2020 bude prerušená prevádzka materskej školy so súhlasom zriaďovateľa školy. Dôvodom prerušenia je výskyt ochorenia COVID – 19 v materskej škole.

          Žiadame rodičov, aby sledovali zdravotný stav svojich detí. V prípade výskytu zdravotných komplikácii oznámte túto skutočnosť všeobecnému lekárovi a vedeniu MŠ na tel. 0901702305. Osoby úzkeho kontaktu (deti malej triedy) bude informovať o postupe ÚVZ TT.

          Pokiaľ nemajú príznaky ochorenia rodinní príslušníci, môžu navštevovať školu alebo chodiť do práce.

          O ďalšom postupe vás budeme informovať prostredníctvom webovej stránky.

        • Upozornenie!

        • Od 19.11.2020 je MŠ v červenej fáze, preto žiadame rodičov, aby zvážili umiestnenie dieťaťa v tejto situácii!

        • Oznámenie o prerušení prevádzky materskej školy

        • Riaditeľ Základnej školy s materskou školou Chtelnica týmto oznamuje, že od 06.11. do 09. 11. 2020 bude  prerušená  prevádzka materskej školy. Dôvodom prerušenia je nízky záujem rodičov o prevádzku počas jesenných prázdnin a organizácia vyučovania v čase výskytu koronavírusu.