• Vážení rodičia!

        • Na základe usmernenia ministerstva školstva vás informujeme o spôsobe dochádzky detí do materskej školy:

          1.Zákonný zástupca dieťaťa, ktoré navštevuje materskú školu, predloží po celoplošnom testovaní pri prvom nástupe dieťaťa do materskej školy Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Tlačivo upravené v zmysle Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678 z22. októbra 2020 zverejní ministerstvo školstva na svojom webovom sídle. Materská škola vyžaduje od zákonného zástupcu negatívny výsledok RT - PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID –19.

          Po zverejnení tlačiva ministerstvom si ho môžete vyzdvihnúť na dverách základnej školy, dverách materskej školy a tiež stiahnuť na stránke MŠ.

          2.Prosíme zákonných zástupcov dieťaťa, ktorí sa nezúčastnia na testovaní, aby svoje deti, v záujme bezpečnosti ostatných, nechali počas nasledujúceho obdobia t.j do 12.11.2020 v domácej izolácii. Týmto sledujeme ochranu detí  i zamestnancov školy.

          Zároveň prosíme rodičov, ak to  dieťa zvládne bez problémov, aby v záujme bezpečnosti nevstupovali do MŠ. Pri preberaní dieťaťa z MŠ od 14:45 hod. prosíme rodičov, aby zostali pri dverách MŠ a telefonicky nás kontaktovali na tel. č. 033/77 941 43. Vaše dieťa si preberiete už oblečené.

          Upozorňujeme, že ak bude mať zákonný zástupca pozitívny test, musí o tejto skutočnosti upovedomiť vedenie školy! V tomto prípade by v karanténe zostalo aj dieťa zákonného zástupcu...                                                 

           Ďakujeme!

        • Vážení rodičia!

        • Na základe Usmernenie k postupu materských škôl a základných škôl v čase platnosti Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678 z 22. októbra 2020 vás informujeme o nasledovných bodoch:

           

          - V čase riadnej prevádzky materskej školy môže riaditeľ materskej školy požiadať zákonných zástupcov dieťaťa, ktorí sú nezamestnaní alebo sú na rodičovskej či materskej dovolenke, aby si, vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu, ponechali dieťa v domácej starostlivosti a nedávali ho do materskej školy.

          - Pobyt v exteriéri detí materských škôl sa počas tohto obdobia odporúča realizovať najmä na školských dvoroch, prípadne v extraviláne obce. Ak škola nemá školský dvor, resp. extravilán obce je vo veľkej vzdialenosti od budovy školy, pobyt v exteriéri sa odporúča v blízkosti budovy školy s dodržaním platných opatrení ÚVZ SR.

          Zákonný zástupca dieťaťa, ktoré navštevuje materskú školu, predloží po celoplošnom testovaní pri prvom nástupe dieťaťa do materskej školy Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Tlačivo upravené v zmysle Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678 z 22. októbra 2020 zverejní ministerstvo školstva na svojom webovom sídle. Materská škola nevyžaduje od zákonného zástupcu negatívny výsledok RT - PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID – 19.

          Tlačivo : Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti si budete môcť stiahnuť na webovej stránke ZŠ https://zschtelnica.edupage.org/ alebo bude k dispozícií aj na dverách MŠ.

        • Nové tlačivo

        • Milí rodičia, MŠ SR vydalo nové pokyny. Menia tlačivo Vyhlásenie ZZ o bezinfekčnosti. Toto predkladáte vždy po jednom dni neprítomnosti dieťaťa v MŠ(pokyn riad. školy). Nájdete ho na dverách škôlky, na stiahnutie na  stránke www.minedu.sk, v časti Manuál opatrení pre školy a šk. zariadenia pod sekciou Materské školy, príloha č.4. Na našej stránke, bohužiaľ, ešte neprešla aktualizácia, nejdú nám vkladať súbory.

          Dôležité!

          Na základe aktualizovaného usmernenia ministerstva pri prerušení dochádzky do MŠ viac ako 5 pracovných dní (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladáte potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast. Počet podaných Vyhlásení o bezinfekčnosti a Potvrdení o chorobe nie je limitovaný.

          Ďakujeme za pochopenie!

        • Milí rodičia,

        • keďže pandemická situácia sa nezlepšuje, pokyny a usmernenia riaditeľa školy platia naďalej aj od 16.9.2020.(rúška deti nosia mimo triedy, nutná dezinfekcia, meranie teploty a ďalšie ako doteraz...). O prípadných aktuálnych opatreniach vás budeme včas informovať, ďakujeme za pochopenie.

        • Objednávka pracovných zošitov

        • Milí rodičia, máte možnosť objednať pre svoje deti pracovné zošity, a to do 25.9.2020. Cena za 1 Ks je 1,50e. Platí sa hneď pri objednaní p.učiteľke na triede.

          Pri  objednaní žiadame na lístok napísať:

          -meno dieťaťa,

          - názvy PZ spolu s ich počtami,

          - konečnú zrátanú sumu za všetky PZ.

          K lístku priložte peniaze, najlepšie v presnej sume, aby sme sa zbytočne nezdržiavali s vydávaním. Pre všetky deti bude objednaný 1 PZ pre VVČ v MŠ z príspevku ZRPŠ podľa uváženia p. učiteliek na triede.

          Ďakujeme za pochopenie!

           

        • Milí rodičia,

        • Vyhlásenie ZZ o bezinfekčnosti treba doložiť hneď po jednom dni neprítomnosti dieťaťa v MŠ. Ďakujeme za pochopenie!

        • Preberanie rozhodnutí

        • Oznamujeme rodičom, že v dňoch 7.7.-8.7.2020 sa v budove MŠ vydávajú rozhodnutia o prijatí/ neprijatí detí do MŠ ku šk.roku 2020/2021 v čase od 8,00h. do 14,30h.

        • Možnosť prihlásiť dieťa do materskej školy od 22. júna 2020

        • Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou Nám. 1.mája 3, Chtelnica oznamuje, že s účinnosťou od 22. júna 2020 bude umožnená dochádzka detí do materskej školy bez obmedzenia počtu.

          Dochádzka je umožnená len deťom z rodín, ktoré nie sú v karanténe.

          Rodič predkladá pri prvom nástupe dieťaťa do materskej školy, alebo po každom prerušení dochádzky v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že dieťa neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.

           

          Záujem o dochádzku dieťaťa do MŠ od 22. 06. 2020 je treba nahlásiť zást. riaditeľa pre MŠ Mgr. Kopálovej telefonicky (t.č.: 0901 702 305), v pracovných dňoch od 12.6., 15.6.-16.6.2020 v čase od 8,00 h.- 17,00h. Zároveň nahláste celodennú alebo poldennú dochádzku vášho dieťaťa v MŠ ako aj dochádzku počas letnej prevádzky MŠ v dňoch od 1.7-24.7.2020.

           

          Prevádzka MŠ je od 6,30.- 15,30 h.

           

          Prihlasovanie sa netýka detí, ktoré chodia do MŠ už od 01. 06. 2020!

           

          Odporúčame si prečítať  pozorne pokyny pod textom a naďalej sledovať všetky oznamy na stránke!


          Co_treba_vediet_pri_nastupe_do_MS.docx

        • Prijímanie vyjadrenia od lekára (k zápisu detí do MŠ)

        • vzhľadom na to, že epidemiologická situácia sa zlepšila a MŠ je od 1.6.2020 otvorená, postup prijímania druhej časti Žiadosti na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie je nasledovný:

          II. časť žiadosti  -  Vyjadrenie lekára o zdravotného stavu dieťaťa  treba do MŠ priniesť  dňa 24.6.2020  v čase od 08,00h. do 15,00 h. spolu s rodným listom dieťaťa – k nahliadnutiu a overeniu údajov, tiež váš občiansky preukaz  k overeniu vašej  totožnosti. Vstup do MŠ je možný len jednotlivo, na vyzvanie a s rúškom na tvári. Zároveň sa dozviete o spôsobe preberania rozhodnutí. Riaditeľ školy vydá rozhodnutie o prijatí alebo neprijatí dieťaťa do MŠ ku školskému roku 2020/2021 do 15.júla 2020.

          Rodičia, ktorí navštevujú  s dieťaťom MUDr. Hermanovú M. v Chtelnici stačí, ak sa telefonicky  nahlásia v jej ambulancií do 17.6.2020, nemusíte tam ísť. Naraz nám následne všetky potvrdené žiadosti pošlú priamo do MŠ. Tieto si nemusíte už pýtať vy. Ostatní rodičia riešia potvrdenie u svojho lekára individuálne.

          Ak toto tlačivo nemáte možnosť  vytlačiť, môžete si ho vyzdvihnúť v MŠ na jej vstupných dverách z euroobalu od 9.6.2020 v pracovných dňoch v čase od 6,30. .- 15,30h. Tlačivo na stiahnutie je pod textom.            

          tel.kontakt.:0901/702 305   

          ziadost_do_ms_(2).docx                                                                                                                                                                                        

        • Dotazník k zisťovaniu záujmu nástupu dieťaťa do MŠ Chtelnica

        •  Po predbežnom telefonickom zisťovaní záujmu Vás žiadame  o nasledovné:

          1.Rodičia, ktorí sa vyjadrili, že deti k 1.júnu 2020 do MŠ neprihlásili, aby na emailovú adresu MŠ: zsmschtelnicaep@gmail.com napísali toto vyjadrenie: Svoje meno (meno ZZ/rodiča dieťaťa) neprihlasujem svoje dieťa (meno dieťaťa)do MŠ Chtelnica od 1.júna 2020 a zaslali do utorka 26.5.2020 do 14,00h.

          2. Rodičia, ktorí sa vyjadrili, že svoje dieťa do MŠ od 1.júna prihlásia, vyplnili Dotazník pod textom a zaslali tiež na emailovú adresu MŠ: zsmschtelnicaep@gmail.com do utorka 26.5.2020 do 14,00h. Ak dotazník nedoručíte, budeme považovať, že o umiestnenie dieťaťa do MŠ nemáte záujem. V prípade nejasností volajte na tel.číslo: 0901 702 305.


          Dotaznik_pre_rodicov.rtf

        • Oznam k znovuotvoreniu materskej školy k 1. júnu 2020

        • Ministerstvo školstva SR umožňuje zriaďovateľom otvorenie materských škôl od 1.júna 2020. Podľa rozhodnutia ministra sa zriaďovatelia MŠ v spolupráci s riaditeľmi MŠ môžu rozhodnúť, vzhľadom na miestne podmienky (vývoj šírenia nákazy COVID-19), ale aj vzhľadom na ich personálne, materiálne, priestorové možnosti, či MŠ otvoria, a v akom režime. Po predbežnom telefonickom zisťovaní záujmu MŠ bude od 1. 6. 2020 otvorená, podľa pokynov však najviac v deväťhodinovej prevádzke. Pri výbere detí postupujeme podľa kritérií rozhodnutia ministra školstva. 

           

          O konkrétnych pokynoch k organizácií, podmienkach  a čase prevádzky MŠ, ktoré musia byť v súlade s aktuálnymi hygienicko - epidemiologickými nariadeniami a po dohode so zriaďovateľom, sa dozviete v najbližších dňoch (od  pondelka 25.5.2020), preto Vás žiadame, aby ste sledovali webovú stránku a pozorne čítali oznamy.

        • Zápis detí do MŠ

        •  

          Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou, Nám. 1. mája 3, Chtelnica oznamuje verejnosti, že zápis detí na predprimárne vzdelávanie do MŠ Chtelnica na školský rok 2020/2021 sa uskutoční v termíne od 30. apríla 2020 - 6. mája 2020 nasledovne:

          Tlačivo „Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie“ si záujemci môžu stiahnuť na stránke MŠ:www.mschtelnica.edupage.org. Vyplnenú a podpísanú žiadosť (len prvú stranu) bez potvrdenia o zdravotnom stave dieťaťa potom vhodia do schránky na ZŠ Chtelnica pri bráne, v termíne od. 30. apríla 2020 - 6. mája 2020.  Ak rodičia nemôžu žiadosť vytlačiť, môžu si ju prísť zobrať pri vchode ZŠ z euroobalu. Na žiadosť možno dopísať  informácie o dieťati ako: alergie, zdravotné problémy, dieťa so špeciálnymi  výchovno – vzdelávacími problémami a iné, alebo nás kontaktovať na tel. čísle: 0901 702 305.

          Prednostne sa prijíma:

          1.Dieťa s odloženou povinnou školskou dochádzkou,                                                        

            s dodatočne odloženou povinnou školskou dochádzkou    

          2.Dieťa, ktoré dovŕšilo vek 5 rokov (predškolský vek) 

           

          Pri zvýšenom záujme rodičov o zápis detí do MŠ, sú ďalšie podmienky prijímania nasledovné:                                                    

          3.Dieťa, ktoré dovŕši vek troch rokov do 31.8.2020 

          4.Individuálna situácia dieťaťa (osirelé dieťa, dieťa samoživiteľa...)                                      

          5.Dieťa riadne zapísané v termíne zápisu

          6.Dieťa, ktorého súrodenec už MŠ navštevuje

          7.Zvýhodnenie dieťaťa s trvalým pobytom v obci       

          O tom, že sme žiadosť prijali, rodičia detí budú informovaní telefonicky.

          Druhú časť Žiadosti o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie, čiže vyjadrenie lekára o zdravotnom stave dieťaťa, doložíte neskôr do 19.júna 2020 taktiež vhodením v obálke do schránky na bráne ZŠ Chtelnica. Ak to nebude možné, tak až pri nástupe dieťaťa do MŠ. Upozorňujeme, že pre dieťa so špeciálno - výchovnými vzdelávacími potrebami bude MŠ vyžadovať predloženie vyjadrenia príslušného zariadenia výchovného zariadenia a prevencie.

          Potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa sa nebude vyžadovať; ak do času vydávania rozhodnutia o prijatí dieťaťa zákonní zástupcovia dodatočne nepriložia potvrdenie o zdravotnom stave, dieťa bude prijaté len na adaptačný pobyt,

          Ak pôjde o prijatie dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, nebude sa vyžadovať predloženie vyjadrenia príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie; ak zákonní zástupcovia dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami dodatočne nepriložia potvrdenie o zdravotnom stave a vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, dieťa bude prijaté len na diagnostický pobyt.

           

          O dátume  vydania rozhodnutia o prijatí alebo neprijatí dieťaťa  na nasledujúci školský rok a spôsobe jeho doručenia  bude zástupkyňa  riaditeľa školy informovať zákonných zástupcov prostredníctvom e-mailu na adresu, ktorá je súčasťou údajov pri vyplnení žiadosti, prípadne telefonicky.